Jørgen Bech

Brug din stemme på Jørgen til valget i Frederikssund 2021

Bevar tandklinikkerne

20. november 2017

Gode tænder skal holde hele livet

Gode tænder skal holde hele livet - sundhed er vigtigt

Stadig meget at gøre

Tandklinikker skal ikke nedlægges

Forleden fik vi i sundhedsudvalget fremlagt et forslag om at lukke to ud af de fem kommunale tandlægeklinikker. Det synes jeg er en rigtig dårlig ide.Vi skal naturligvis hele tiden se på, hvordan tandplejen kan reducere sine omkostninger, men det bør ikke ske ved bare at lukke klinikker.Det er utroligt vigtigt, at klinikkerne fortsat kan være tæt tilknyttet de 5 distriktsskoler i kommunen. Det skal du huske når du sætter dit kryds ved den rigtige Venstre kandidat til kommunalvalget i Frederikssund kommune i 2017. Følge din kandidat her på siden. Du kan også anbefale din kandidat, så er der større chance for at kandidaten bliver valgt for Venstre til kommunalvalget i Frederikssund kommune. 

Princippet bør her være, “at tandplejen kommer til kunderne”, ikke omvendt.Det giver for mig ikke mening at flere hundrede børn skal transportere sig til tandplejen. I den almindelige tandpleje, bør klinikken være tæt på børnene. Ellers kan der også være børn, der kunne komme i risiko for slet ikke at komme til tandlæge. 

Specialbehandlingerne skal fortsat ske eet sted, for de kræver særligt udstyr og ekspertise, som ikke kan være overalt.Jeg har i stedet foreslået, at der bliver set på administrative forenklinger med mere digitalisering og en mere mobil indsats. Det kunne være at tandlægen f.eks. er to dage eet sted og tre dage et andet.

Der kunne også være den mulighed at man indførte en rigtig mobil klinik, så man kunne kommer mere rundt, også til de ældre. Det har man gjort i andre kommuner, og dette bliver nu undersøgt nærmere.