Frederikssund Kommune

Dit byrådsmedlem Jørgen Bech

25. marts 2022

Flere boliger også til unge og ældre

Ikke kun i Vinge

Der er mange, som henvender sig til mig om boliger i Frederikssund Kommune, især om lejligheder, der er til at betale.  Det kan jeg jo desværre ikke hjælpe dem med, men må henvise til boligselskaber, ejendomsmæglere og udlejere.


Det er tydeligt, at der er stor mangel på boliger, overalt. Når nyt bliver bygget, går der ikke længe før alt er udlejet. Der er klart brug for flere boliger til flere, unge som ældre. Det er efterspørgslen, der driver nybyggeri, men med et lavt udbud og en høj efterspørgsel, tvinges lejepriserne opad.  Flere boliger kan derfor også bidrage til at holde prisen nede, så flere kan få opfyldt deres ønsker.

Byfortætning i det stationsnære kerneområde

Frederikssund By er udset til byfortætning i det stationsnære kerneområde, altså op til 1.200 meter fra stationen. Det er et krav i Statens direktiv og har i mange år været nedfældet i vores kommuneplan. Byfortætning forudsætter opførelse af øget bebyggelse i et ellers udbygget område med højere bebyggelsesprocenter , højere etageantal og bygningshøjde. 

Det glæder mig derfor, at vi nu kan igangsætte lokalplanlægning for et byggeri med ca. 130 mindre lejligheder, primært til unge og ældre. Det kommer til at ligge i Frederikssund midtby, Nygade, lige overfor Sillebroen. I byrådet var vi desværre ikke helt enige. Socialdemokratiet og Enhedslisten ønskede at reducere bygningens højde og med ca. 30 boliger. 

Heldigvis var de øvrige partier enige med Venstre om at der er brug for flere af denne type lejligheder i det stationsnære kerneområde. Der er tale om en fire-etagers bygning, lidt lavere end Sillebroen, trods det at der kræves høj sokkel pga. klimasikring.

Jeg vil gerne takke mine byrådskolleger for at tage ansvar, så planlægningen igangsættes. Vi bør gøre vores til at flere, unge som ældre, får glæde af at kunne bo tæt på Frederikssund Station.