Frederikssund Kommune

Dit byrådsmedlem Jørgen Bech

14. marts 2022

Seniorboliger 

Jeg får ofte henvendelser fra mennesker, som søger en betalbar bolig. Det kan jeg desværre ikke hjælpe dem med, men må henvise til boligselskaber, ejendomsmæglere og udlejere. Det er for mig helt tydeligt, at der er kæmpestor mangel på boliger i kommunen, til flere forskellige målgrupper. Vi ser også, at når nyt bliver bygget, står folk nærmest i kø. 

Det glæder mig naturligvis, at der generelt er så stor interesse for at bygge mange steder i kommunen. Rigtig mange ønsker nemlig at bo eller blive boende i vores skønne kommune, tæt på fjordene og naturen og samtidig tæt på hovedstaden. Det er efterspørgslen, der driver nybyggeriet, og det skaber mere boligplads, men politisk skal vi også prioritere udviklingen, og ikke bare sige nejtak, som nogle partier, desværre står for. Der skal flere boliger til, hvis flere skal få opfyldt deres ønske om bolig. Derfor skal der være boligplads til alle målgrupper, unge, børnefamilier og ældre. Dette sker kun ved nybyggeri. 

I Skibby kan der fremadrettet være en mulighed for at etablere nogle flere senior- og ældrevenlige boliger på Nyvej ved biblioteket. Jeg søger derfor med lys og lygte efter relevante investorer, som kunne være interesseret i at være med til at udvikle arealet med boliger. Det kunne blive en skøn oase for seniorer, med fælleshus og fælles aktiviteter.

En rapport viser også, at mange ældre borgere i kommunen rigtig gerne vil blive boende i deres nærmiljø, men ofte er de boligtyper, som de søger, ikke at finde på markedet i nærmiljøet. Der mangler med andre ord ældrevenlige og senioregnede boliger i kommunen. I byrådets regi, bør vi derfor tage et initiativ for at skabe muligheder for flere senioregnede og ældrevenlige boliger.